Schakel op tijd over naar HTTPS!

21 aug 2017

Tegenwoordig zetten veel meer websites de stap naar een beveiligde HTTPS verbinding, dit wordt steeds meer standaard. Google legt hier ook steeds meer de nadruk op. Heb je de mail van Google al zien verschijnen? Dan is het zeker tijd om over te schakelen naar een veilige website.

Http…watte?
HTTPS staat officieel voor HyperText Transfer Protocol Secure en is de communicatie tussen de browser van de bezoeker en de server van de website die beveiligd is. Wanneer een website een https-verbinding heeft, dan worden de gecommuniceerde gegevens versleuteld tussen browser en server.

Hoe overschakelen?
Om een website van HTTP over te zetten naar HTTPS, dient een SSL-certificaat geïnstalleerd te worden.

Waarom overschakelen?
Indien je met gevoelige informatie zoals inloggegevens, bankgegevens, online betalingen, etc werkt, wordt het belang steeds groter. Met een geïnstalleerd SSL-certificaat zijn partijen vrijwel niet in staat om gecommuniceerde gegevens te achterhalen. Dit zorgt voor een groter vertrouwen bij je klanten en bezoekers. Daarnaast helpt het ook voor de ranking van je website in Google. Het is een must om je site/webshop te optimaliseren voor zoekmachines. De https-verbinding wordt door Google gezien als een belangrijke factor die van invloed is op jouw positie in de zoekresultaten.

Drie belangrijke redenen dus:
1. Het geeft de bezoeker van je website veiligheid en vertrouwen;
2. Beveiliging van gegevens;
3. SEO.

Waarschuwing door Google 
Sinds januari 2017 (versie 56 van de Chrome browser) duidt Chrome webpagina’s, die wachtwoorden of bankgegevens vragen en geen SSL certificaat bevatten, aan als “Not Secure”. Hiermee maken ze jouw bezoekers bewust van het feit dat de pagina niet veilig is. Bepaalde bezoekers kunnen hierdoor wel beïnvloed worden en minder of geen vertrouwen meer hebben in jouw website of webshop. Recentelijk is Google begonnen met het uitzenden van mails om hier meer de nadruk op te leggen.

Is jouw site of webshop nog niet beveiligd? Schakel zeker op tijd over naar een beveiligde website!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Enne…wij helpen je graag bij het beveiligen van je site of webshop ;-).