Social Media newsflash!

12 jul 2017

We delen graag een aantal Social Media nieuwtjes met jullie: Instagram zet stop op nepinfluencers, Snapchat linkt websites, Google’s VR met blocks.

Instagram zet stop op nep influencers
Influencers zijn hot! Ze kunnen je bedrijf en product binnen no-time een flinke boost geven. Het aantal (wannebe) influencers schieten als paddenstoelen uit de grond. Als bedrijf is soms het onderscheid tussen een ‘echte’ of ‘fake’ influencer lastig in te schatten.

Gelukkig maakt Instagram nu korte metten met apps als Instagress, Instaplus en PeerBoost. Deze services konden tot op heden een influence faken door het genereren van fake likes, fake reacties en het automatisch volgen van Instagramgebruikers om zo meer volgers te krijgen. Vanaf nu hebben deze apps geen toegang meer tot Instagram API’s en moeten ze noodgedwongen hun services sluiten. Goed nieuws voor de ‘echte’ influencers die echt succes hebben.

Snapchat lanceert nieuwe feature
Vorige week heeft Snapchat een nieuwe feature gelanceerd die interessant kan zijn voor bedrijven. Snapchat biedt nu de mogelijkheid om een link naar een website toe te voegen aan de Snap. Deze optie was tot nu toe enkel beschikbaar in de advertentiecampagnes of de Discover sectie. Nu kun je via het paperclipicoontje een link koppelen naar een website. Snapchat checkt de links op Spam.

Naast deze optie biedt de nieuwe update een tool waarmee je de achtergrond van je Snaps kunt aanpassen. Tevens heeft de update stemfilters, waarmee je je stem kunt vervormen.

Facebook test met beschrijving op de omslagfoto van bedrijvenpagina
Dat Facebook test met nieuwe features onder een selecte groep gebruikers was ons al een poosje bekend. Vorige week viel het oog van Adweek op een beschrijving van maximaal 100 tekens. De tekst die geplaatst kan worden in de omslagfoto zou paginabezoekers aan moeten zetten tot het nemen van actie op de pagina. Benieuwd of deze feature verder wordt uitgerold, we houden je op de hoogte!

Facebook tekst omslagfoto

Reacties op video’s, foto’s en stories mogelijk op Instagram
De meest recente versie van Instagram, versie 10.28, maakt chatten nu nog leuker. Je kunt nu reageren op alle uitingen die door je vrienden worden geplaatst. Je reactie verschijnt in de inbox van de vriend die de uiting deelde.

Eenvoudig 3D modellen bouwen in Virtual Reality? Google rolt block uit!
Tot nu toe was het een uitdaging om 3D-modellen te bouwen in de wereld van Virtual Reality. Voor Google reden om een nieuwe ontwerp- en bouwtool te maken en wel met de naam: Blocks. Met deze tool bouw je gemakkelijk 3D-modellen in de virtuele wereld. Let op, om met Blocks te kunnen starten heb je een HTC Vive of een Oculus Rift headset nodig om de virtuele wereld te betreden.

Bron: Marketingfacts