Talking Heads: Social Newsflash december

30 dec 2017

Wij delen graag in onze Social News Flash van december enkele Social Media nieuwtjes met jullie. Wat staat er in de maand december op het Social Media kerst-menu? Wel, wij schotelen je de volgende topics voor.

 • Facebook lanceert Messengerkids app
 • Volg je favoriete hashtag op Instagram
 • Maak je eigen AR-creatie via Lens Studio van Snapchat
 • De Tweetstorm is in het land
 • Bye bye engagement baits op Facebook
 • Voeg muziek toe aan je filmpje via Facebook Sound collection

Facebook lanceert Messengerkids app!

Facebook speelde begin deze maand voor Sinterklaas en lanceerde de Messengerkids app! Deze chat-app richt Facebook zich op kinderen tussen de 6 en 13 jaar. De Messengerkids app biedt een veilige online omgeving voor kinderen onder toezicht van hun ouders. Momenteel kunnen enkel “Amerikaantjes” de app installeren, voor de “Belgjes” is het dus nog even afwachten. Ouders kunnen de app op het apparaat van hun kind downloaden en vervolgens authenticeren met hun eigen Facebook-account. Zo moeten kinderen geen Facebookaccount maken. Al zullen ze die kleine bengels ooit wel eens de grote stap ongetwijfeld overwegen.

Voordelen Messengerkids app:

 • Veilige online plek voor kinderen
 • Ouders behouden zelf toezicht
 • Geen reclame
 • Filters op kindermaat
 • Vrijgekomen data blijft beschermt
 • Pesters worden uitgesloten

Nadelen Messengerkids app:

 • Enkel in Amerika beschikbaar
 • Snapchat wordt zo nog maar eens “gepakt” door Facebook

Instagram laat je nu ook hashtags volgen

Personen, katten, merken en organisaties kon je reeds allemaal volgen op Instagram. Sinds december zijn hashtags aan de beurt. Instagrammers kunnen vanaf nu een hashtag volgen door de pagina van een welbepaalde hashtag te openen en op follow te klikken. Deze nieuwe functie moet het gebruikers gemakkelijker maken om relevante afbeeldingen te zoeken én te vinden. Btw volg jij ons al op Instagram?

Maak je eigen AR-effecten via Lens Studio van Snapchat

De applicatie is ontwikkeld door Snapchat om het gemakkelijker te maken voor creatievelingen om aan de slag te gaan met AR en zo persoonlijke AR-effecten te maken. De software die dit mogelijk maakt is beschikbaar voor zowel Mac als Windows en te downloaden op https://lensstudio.snapchat.com/.

De Snapchat Lens Studio biedt handleidingen aan marketeers, designers en hobbyisten om hen op weg te helpen met het ontwikkelen van hun eerste AR-creatie. Nadat je klaar bent met je eigen creatie kan je deze delen met volgers via een Snapcode. Dit nieuwigheidje is handig voor bedrijven die unieke content willen bieden aan hun fans. Ons lijkt het creëren toch wat moeilijker dan verwacht. Maar waar een wil is, is een weg.

De Tweetstorm is in het land

Vorige maand communiceerde Twitter dat het social network aan het testen was met het implementeren van een zogenaamde “Tweetstorm”. Blijkbaar een positieve test aangezien we er in deze maand al gebruik van konden maken. -Dankzij de nieuwe functie is het mogelijk om meerdere berichten gegroepeerd te versturen naar Twitter. Deze berichten worden vervolgens ook gegroepeerd en op chronologische volgorde weergegeven op de tijdlijn.

Bye bye engagement baits op Facebook

Like dit, comment dat. Deel deze link, tag die persoon. Je kent ze ongetwijfeld wel, de typische posts van Facebookpagina’s die schreeuwen naar acties, aandacht en reacties. Wel, binnenkort komt er een einde aan deze zogenaamde engagement baits. Zo kondigde Facebook aan dat dergelijke posts in toekomst worden verbannen van het platform. Wie het zich toch riskeert om dergelijke berichten posten riskeert sancties. We schreven er deze maand al dit over in onze blog.

Voeg muziek toe aan je filmpje via de Sound Collection van Facebook

Video, video en nog eens video. Video was het element waar Facebook in  2017 radicaal heeft op ingezet! Nu gaat ze nog een stapje verder in haar video-strategie door de Facebook Sound Collection in het leven te roepen. Deze nieuwe tool zorgt ervoor dat je vanaf nu geluidseffecten en muziek kan plaatsen onder je filmpje. Facebook hoopt door de tool gratis aan te bieden dat in de toekomst minder copyrightproblemen zal opleveren. De geluiden zijn in de browser te beluisteren of te downloaden als mp4-formaat.

Wil je meer weten over de wondere wereld van Social Media of jouw Social Media kanalen verder optimaliseren? Neem dan gerust een kijkje op onze website. Misschien kunnen we iets betekenen voor elkaar. Let’s talk.